“Ik wil minder vaak naar de trimsalon” “Mijn trimsalon heeft geen tijd” “Ik wil mijn hond gezond houden”

“Een vacht die wordt onderhouden en regelmatig wordt getrimd ziet er mooi uit en draagt bij aan de gezondheid van uw hond.”

Trimmen, wat is dat eigenlijk ? Trimmen is een verzamelnaam voor alle handelingen die bij de vachtverzorging van een hond komen kijken.  De vacht van uw hond heeft aandacht en verzorging nodig. Voor sommige vachten is regelmatig borstelen voldoende, maar vele andere vragen meer onderhoud. In de ruiperiode geeft het verwijderen van losse en dode haren de nieuwe vacht de ruimte om te ontwikkelen. Het zorgt er bovendien voor dat u een stuk minder vaak met de stofzuiger rond hoeft te gaan. Een vacht die niet voldoende wordt onderhouden, wordt te lang en zal veel dode haren bevatten en mogelijk gaan klitten. Ook zal er zich meer vuil in de vacht ophopen. Dit kan leiden tot jeuk, irritaties en zelfs infecties. Lees ook eens deze blog waarin ik nog een beetje dieper inga op dit onderwerp.

U kunt in mijn trimsalon terecht voor de volgende behandelingen:

  • Borstelen, kammen en ontklitten Iets wat u regelmatig zelf kunt doen maar de trimsalon heeft de materialen voorhanden voor een goede, degelijke borstel- en kambeurt en het ontklitten van de vacht.
  • Ontwollen voor het verwijderen van de onderwol en dode dekharen tijdens de ruiperiode.
  • Scheren en knippen voor het inkorten van de vacht naar de gewenste lengte en het in model brengen van de vacht.
  • Effileren (uitdunnen) voor het bijhouden en modelleren van de vacht.
  • Plukken voor het verwijderen van de totale deklaag om de nieuwe vacht de ruimte te geven zich te ontwikkelen. De dode haren vallen er niet vanzelf uit dus pluk je de hond ter voorkoming van jeukklachten, bijt- en krabverwondingen. Je krijgt een pluizig, zacht hondje terug.
  • Strippen, een stripvacht bestaat uit 3 lagen: de onderwol en 2 dekvachten met 2 verschillende lengtes. Om de 3 maanden wordt bij de trimbeurt de langste lengte eruit geplukt. De korte vacht en de onderwol blijven dan over. De hond ziet er natuurlijker uit omdat hij zijn ruwe haartjes ten dele nog heeft.
  • Wassen en föhnen, geregeld wassen van de vacht is voor bijna ieder vachttype aan te raden mits het met de juiste producten gebeurt. Wassen verwijdert vuil, zand, stof, huidschilfers, etc en neemt daarmee de bron van jeuk en huiduitslag weg.
  • Nagels knippen, oren uitplukken en reinigen, anaalklieren legen, nemen we indien nodig mee als we uw hond toch op de trimtafel hebben staan.